Amnesty: EU:n pitäisi hävetä Syyrian pakolaisten kohtelua | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Amnesty: EU:n pitäisi hävetä Syyrian pakolaisten kohtelua

EU on luvannut ottaa vastaan vain puoli prosenttia pakolaisista.

EU:n pitäisi ottaa vastaan enemmän syyrialaispakolaisia, vaatii ihmisoikeusjärjestö Amnesty International. Järjestön tiedotteen mukaan unioni on luvannut ottaa vastaan "hävettävän vähän" pakolaisia ja heidän kohtelunsa on usein ala-arvoista.

EU-maat ovat luvanneet avata ovensa 12 000 syyrialaispakolaiselle, mikä on noin puoli prosenttia maasta paenneiden määrästä. Saksa ottaa luvatusta määrästä vastaan 80 prosenttia, mutta 18 maata ei ota pakolaisia vastaan lainkaan. Suomi on luvannut paikan 500 pakolaiselle.

Syyriasta paenneet elävät pääosin Libanonissa, Jordaniassa, Turkissa, Irakissa ja Egyptissä, joita EU:n pitäisi Amnestyn mukaan tukea enemmän. Viime viikkoina avunantajat ovat olleet huolissaan etenkin lähestyvästä talvesta, joka tekee pakolaisten elämästä entistä hankalampaa.

Ne pakolaiset, jotka päätyvät EU:hun, tulevat unionin alueelle pääosin Bulgarian ja Kreikan kautta. Matka on hengenvaarallinen, ja esimerkiksi Kreikassa ovat usein vastassa aseistautuneet poliisit ja merivartijat, jotka jopa ryöstävät tulijoita, Amnesty kertoo.

Amnesty muistuttaa, että edellisten kahden vuoden aikana Euroopan komissio on myöntänyt 228 miljoonaa euroa rajavalvonnan vahvistamiseen. Samana aikana Euroopan pakolaisrahasto on antanut Kreikalle vain 12 miljoonaa pakolaisten vastaanottamiseen.

Kommentit

Lähettänyt Mika Kivimaa (ei varmistettu) 4.10.2014 - 09:19

Tekstissä on selvä asiavirhe. Lieneekö manipulaatiota?

"Ne pakolaiset, jotka päätyvät EU:hun, tulevat unionin alueelle pääosin Bulgarian ja Kreikan kautta."

Bulgaria ja Kreikka kuuluvat myös EU:hun, joten niiden kautta ei voi tulla unionin alueella. Silloin, kun he saapuvat tekstissä kuvattuun pahamaineiselta vaikuttavaan Kreikkaan, he juuri silloin jo saavat osakseen erään EU-maan kohtelua.  

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia