Amnesty: Trump uhannut ihmisoikeuksia sadalla tavalla | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Amnesty: Trump uhannut ihmisoikeuksia sadalla tavalla

Trumpin sadas virkapäivä tulee täyteen lauantaina. Ensimmäiset sata päivää osoittavat, miten vaarallinen tämän hallinto on, varoittaa ihmisoikeusjärjestö.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on listannut sata tapaa, joilla Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on uhannut ihmisoikeuksia ensimmäisten sadan virkapäivänsä aikana. Trumpin sadas päivä tulee täyteen lauantaina.

"Nämä ensimmäiset sata päivää osoittavat, miten vaarallinen Trumpin agenda on, ja ne kertovat myös, miten lopettaa se ja suojella ihmisoikeuksia Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa", sanoo Margaret Huang, Yhdysvaltain Amnestyn toiminnanjohtaja järjestön tiedotteessa.

Listalle on nostettu muun muassa turvapaikanhakijoiden epäinhimillinen kohtelu Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla ja naisten lisääntymisterveyspalveluiden rajoittaminen sekä kotimaassa että ulkomailla. Trump on myös perunut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien työntekijöiden ja opiskelijoiden suojelua sekä antanut luvan öljynporaukseen Missourijoen alla. 

Listaan kuuluu myös yrityksiä, jotka on estetty – esimerkiksi monien muslimien maahantulokielto, yritykset sallia kidutus Guantanamossa sekä yritys viedä terveydenhuolto miljoonilta amerikkalaisilta.

Myönteistä Amnestyn mukaan onkin se, että kansa on taistellut uudistuksia vastaan.

"Olemme oppineet, että kun toimimme yhdessä ja taistelemme vastaan, voimme muuttaa asioita. Trumpin hallinnon uhka ihmisoikeuksille jatkuu, mutta niin jatkuu myös päättäväisyys voittaa se", Huang toteaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia