Arvostettu sananvapauspalkinto Suomessa asuvalle venäläistoimittajalle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Arvostettu sananvapauspalkinto Suomessa asuvalle venäläistoimittajalle

Oksana Tšelyševa palkittiin työstään Tšetšenian sotaa koskevan tiedon välittämiseksi sekä rauhanomaisen ratkaisun löytämiseksi konfliktiin.

Kansainvälinen PEN:in ja hollantilaisen Oxfam Novibin ovat myöntäneet arvostetun Free Expression Award -sananvapauspalkintonsa tänä vuonna venäläiselle toimittaja ja ihmisoikeusaktivisti Oksana Tšelyševalle.

Tšelyševa palkittiin työstään Tšetšenian sotaa koskevan kriittisen tiedon välittämiseksi ja ihmisoikeusrikkomusten tuomiseksi julkisuuteen. Kirjoittelunsa ja työnsä Venäjä–Tšetšenia-ystävyysseuran -johtohenkilönä seurauksena viranomaisten painostusta kokenut ja jopa tappouhkauksia saanut Tšelyševa on asunut Suomessa vuodesta 2008.

"Ihmisoikeusaktivistien tila tuoda esiin rikkomuksia on jatkuvasti kutistumassa Venäjällä. Oksana on erittäin rohkea nainen, joka on kokemastaan painostuksesta huolimatta omistautunut oikeudenmukaisen ja rauhanomaisen ratkaisun löytämiselle Tšetšenian konfliktiin ja tämän seurauksena hän elää nyt maanpaossa", Oxfam Novibin toiminnanjohtaja Farah Karimi sanoo.

Järjestöt myönsivät samalla kertaa sananvapauspalkinnon myös Somalian valtion medianvastaisista toimenpiteistä raportoineelle ja tämän seurauksena vangitulle toimittaja Abdiaziz Abdinur Ibrahimille sekä kaksi vuosikymmentä ihmisoikeuksien puolesta Hondurasissa kamppailleelle toimittaja Dina Mezalle.

Oksana Tšelyševa on myös Into Kustannuksen pitkäaikainen yhteistyökumppani. Into on maailma.netiä julkaisevan Suomen OW-yhdistyksen jäsen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia