Brasilialle moitteita uhanalaisen alkuperäiskansan suojelemisesta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Brasilialle moitteita uhanalaisen alkuperäiskansan suojelemisesta

Brasilian hallitus ei ole lupauksistaan huolimatta suojellut Awa-intiaaniheimon elinalueita laittomilta metsähakkuilta, sanoo Survival International.

Brasilian hallitus ei ole lupauksistaan huolimatta suojellut Amazonin awa-alkuperäiskansaa, sanoo isobritannialainen alkuperäiskansojen oikeuksia ajava Survival International.

Brasilialainen tuomari Jirair Aram Meguerian määräsi jo vuosi sitten maaliskuussa, että kaikki heimon alueelle laittomasti tunkeutuvat metsurit ja uudisasukkaat pitää häätää kahdentoista kuukauden kuluessa.

Hallitus ja viranomaiset eivät ole kuitenkaan täyttäneet oikeuden määräystä. Paikallinen intiaanien etuja ajava järjestö Funai odottaa edelleen Brasilian oikeusministeriön ja liittovaltion poliisin puuttuvan toimintaan, mutta tähän mennessä mitään ei ole tapahtunut.

Awat kuuluvat maailman kaikkein uhanalaisimpien alkuperäiskansojen joukkoon, huomauttaa Survival International. Jopa 30 prosenttia heimon elinalueen sademetsistä on hakattu ja hakkuut jatkuvat edelleen.

"Metsurit tuhoavat ympäristöämme ja pelkäämme, että he saattavat pahimmassa tapauksessa jopa tappaa", kommentoi awoja edustava Haikaramoka.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia