Ennätysmäärä toimittajia surmattu tänä vuonna | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ennätysmäärä toimittajia surmattu tänä vuonna

Tänä vuonna yhteensä 119 toimittajaa on saanut surmansa ammattinsa takia tai työtehtävissä.

Kuluva vuosi on ollut synkkä vuosi toimittajille. Tähän mennessä yhteensä 119 toimittajaa on saanut surmansa työnsä takia eri puolilla maailmaa. 

Määrä on enemmän kuin mitä Kansainvälinen lehdistöinstituutti IPI on koskaan aikaisemmin raportoinut. Viime vuonna toimittajia kuoli työnsä takia yhteensä 112. Vuonna 2007, jolloin IPI aloitti tilastojen ylläpitämisen, 28 toimittajaa sai surmansa.

Eniten toimittajia on tänä vuonna kuollut Syyriassa, jossa 36 toimittajaa ja noin 10 muuta media-aktivistia sai surmansa. Vaarallisia paikkoja toimittajille ovat tänä vuonna olleet myös Somalia, Meksiko, Pakistan ja Filippiinit.

IPIn mukaan huolestuttavaa on myös se, että yhä useampi toimittaja saa nykyään surmansa kohdennetuissa iskuissa, joissa kohteena on nimenomaan toimittaja. Kohdennetuilla iskujen motiivina on estää tiedon leviäminen maailmalle.

Myös YK on nostanut toimittajien hälyttävän tilanteen esille toimittajien turvallisuutta käsittelevässä kokouksessa. "Hyökkäyksillä, ei siis vain murhilla ja pahoinpitelyillä, mutta myös sieppauksilla, häirinnällä, laittomilla ja mielivaltaisilla pidätyksillä, on kauaskantoisia vaikutuksia", sanoo viestinnän ja julkisen tiedon pääsihteeri Peter Launsky-Tieffenthal.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia