Etelä-Sudan: Nälkä ilman kuvia ei vakuuta auttajia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Etelä-Sudan: Nälkä ilman kuvia ei vakuuta auttajia

Seitsemän järjestön toiminta uhka loppua lähiaikoina rahapulaan, vaikka maata uhkaa nälänhätä.

(IPS) -- Etelä-Sudania uhkaa nälänhätä, mutta avustusjärjestöjen avunpyynnöt eivät ole herättäneet avunantajia. Tilanteen kriittisyydestä huolimatta seitsemän suuren, ruoka-apuun keskittyneen järjestön toiminta uhka loppua lähiaikoina rahapulaan.

Suuri osa aliravitsemuksesta kärsivistä on lapsia. Lääkärit ilman rajoja -järjestön mukaan sen kautta ruoka-apua saavasta 18 000 ihmisestä jopa yli kolme neljäsosaa on alaikäisiä.

Care international -avustusjärjestön mediakoordinaattori Sandra Bullingin mukaan nälänhädän ehkäisy vaatii ennen kaikkea rahaa, ilman sitä järjestöillä ei ole tarjota ruokaa eikä lääkkeitä.

Rahan saaminen näyttää Bullingin mielestä vaativan historiallisesti tehokkaiksi osoittautuneita keinoja.

"Meillä on oltava kuvia nälkäisistä ja nääntyvistä lapsista ennen kuin maailma reagoi", hän valittaa ja sanoo vasta kuvien herättäneen ihmiset auttamaan muun muassa Somalian nälänhädästä kärsineitä.

"Me teemme lehdistötiedotteita ja vaadimme toimintaa, mutta niin kauan kuin yhtään kunnon kuvareportaasia tilanteen kurjuudesta ei ole julkaistu, ne eivät herätä vastakaikua."

Nälänhädän uhka on seurausta viime joulukuussa puhjenneista taisteluista, joiden seurauksena 1,5 miljoonaa eteläsudanilaista elää maansisäisinä pakolaisina.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia