Färsaarten julmalle valaanpyynnille tuomio ulkomailta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Färsaarten julmalle valaanpyynnille tuomio ulkomailta

Ympäristöjärjestöt tuomitsevat heinäkuisen valaiden joukkoteurastuksen, jossa sadoille eläimille aiheutettiin tarpeetonta kärsimystä.

Joukko kansainvälisiä ympäristö- ja eläinoikeusjärjestöjä on lähestynyt yhteisellä kirjeellä Färsaarien pääministeri Kaj Leo Holm Johannesena maan harjoittamasta pallopäävalaiden raa’sta ja julmasta teurastuksesta.

Saarilla järjestettiin heinäkuun lopussa valaiden joukkoteurastus, jossa 267 eläintä padottiin lahdenpoukamaan ja raahattiin rannalle tapettavaksi puolentoista tunnin aikana.

Järjestöjen mukaan joukkoteurastus oli poikkeuksellisen julmaa, sillä eläimiä lopettamassa oli liian vähän ihmisiä, mikä johti kaaokseen ja valaiden kärsimyksen tarpeettomaan pitkittämiseen.

Färsaarten on määrä ottaa käyttöön uusia valaanpyyntisääntöjä vuonna 2015, mutta lausunnon allekirjoittaneet 13 järjestöä toivovat, että sääntöjen aikataulua aikaistettaisiin. Uudistusten myötä kalastajien on osallistuttava pakollisiin koulutuksiin, joissa opetetaan muun muassa valaan kärsimyksen vähentämistä tappotilanteissa.

Lopullisena päämääränä tulisi kuitenkin olla valaanpyynnin lopullinen kieltäminen, järjestöt sanovat. Valaat ovat myös meren saastumisesta johtuen niin täynnä myrkkyjä, etteivät Färsaarten omat terveysviranomaiset suosittele niiden lihan syömistä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia