Gallup: Kreikassa pessimismi suurempaa kuin kehitysmaissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Gallup: Kreikassa pessimismi suurempaa kuin kehitysmaissa

Talouskriisin kurittamien kreikkalaisten epäusko tulevaisuutta kohtaan on saavuttanut pohjalukemat.

Talouskriisin kourissa painivan Kreikan kansalaiset suhtautuvat tulevaisuuteen pessimistisemmin kuin minkään muun maan kansalaiset, selviää Gallupin uudesta tutkimuksesta.

Neljä kymmenestä kreikkalaisesta arvioi elämänsä tulevaisuudessa heikommaksi kuin nykyisen elämänsä, Gallup arvioi. 

Yrityksen tekemästä mielipidetutkimuksesta selviää, että suurin osa ihmisistä maailmassa uskoo elämänlaadun parantuvan seuraavan viiden vuoden kuluttua. Kreikkalaisia selvemmin optimistisempia ovat jopa monet kehitysmaiden kansalaiset, jotka arvioivat nykyisen elämänlaatunsa heikoksi. 

Gallup arvioi, että osa syy optimismiin on, että he eivät voi kuvitella tilanteen enää voivan mennä huonommaksi. Ainoastaan kreikkalaisten pessimismi ohitti jopa kehitysmaat.

Niissä maissa, joissa nykyinen elämäkin saa hyvän arvosanan, tulevaisuuden arvio on yleensä sama. Gallupista on pääteltävissä, että vaikka eurooppalaiset eivät odota mitään nopeita parannuksia, suurin osa on silti suhteellisen luottavainen siihen, että talous säilyy tasapainossa. 

Kyselyssä ihmisiä pyydettiin arvioimaan nykyinen elämänsä sekä tulevaisuutensa asteikolla 0-10. Pessimisteiksi määriteltiin gallupissa ne, joiden tulevaisuuden arvio on nykyisyyttä alhaisempi. Optimistinen ajattelu on niillä, jotka arvioivat tulevaisuuden nykyisyyttä korkeamalle.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia