Helsingin kaupunki otti askeleen reilumpaan suuntaan

22.12.2011

 

Kahvipapujen kerääjät reilun kaupan tilalla Costa Ricassa (Kuva: Shared Interest  / cc 2.0)Kahvipapujen kerääjät reilun kaupan tilalla Costa Ricassa (Kuva: Shared Interest / cc 2.0)Helsingin kaupunginvaltuusto on päättänyt tukea kaupunginhallituksen aloitetta hakea Reilun kaupungin arvonimeä. Kaupunginvaltuuston joulukuun alussa tekemän päätöksen mukaan Helsingin kaupunki sitoutuu täyttämään kriteerit, jonka jälkeen sillä on mahdollisuus hakea Reilun kaupan kaupungin arvonimeä.

"Suomessa Reilun kaupan tuotteiden kulutus on kansainvälisestikin kärkiluokkaa, ja onneksi myös julkisen puolen toimijat ovat heräämässä eettisempiin hankintoihin", sanoo Reilun kaupan edistämisyhdistyksen järjestö- ja kuntayhteyksien päällikkö Reeta Partanen.

Reilun kaupan kaupunki on arvonimi kaupungeille, jotka haluavat edistää eettistä kuluttamista valitsemalla Reilun kaupan tuotteita. Kaupunkeja on Suomessa jo viisi; Espoo, Tampere, Joensuu, Lohja ja Pori. Lisäksi Utajärven kunnalle on myönnetty Reilun kaupan kunnan arvonimi.

Kansainvälisesti Reilun kaupan kaupunkeja on jo yli tuhat ja arvonimen saaneisiin kuuluu monia merkittäviä kaupunkeja, kuten Kööpenhamina, Lontoo, Bryssel ja Rooma.

Partasen mukaan pääkaupungeilla on aina oma erityisasemansa suunnannäyttäjänä. Partanen toivoo myös yhä useamman suomalaisen kaupungin lähtisivät Helsingin tavoin pohtimaan omien ostojensa kokonaisvaltaista kestävyyttä aikaisempaa laajemmin.

Lue lisää: