Helsingin yliopistolta apua vainotuille tutkijoille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Helsingin yliopistolta apua vainotuille tutkijoille

Yliopisto alkaa kutsua vieraikseen tutkijoita, jotka ovat työnsä vuoksi vainottuja tai ovat kotoisin kriisialueelta.

Helsingin yliopisto alkaa kutsua vieraikseen tutkijoita, jotka ovat työnsä vuoksi vainottuja tai ovat kotoisin kriisialueelta. Yliopisto on liittynyt kansainväliseen korkeakoulujen Scholars at Risk -verkostoon (SAR), joka suojelee vainottuja tutkijoita, estää korkeakouluyhteisöihin kohdistuvia hyökkäyksiä ja edistää akateemista vapautta ja ihmisoikeuksia.

"Yliopisto haluaa kantaa globaalia vastuutaan ja tarjota vainotuille tutkijoille mahdollisuuden jatkaa työtään", sanoo valtiotieteellisen tiedekunnan dekaani Liisa Laakso tiedotteessa.

Vuonna 2000 perustettu, New Yorkin yliopiston ylläpitämä SAR-verkosto kutsuu vainottuja tutkijoita puhujiksi konferensseihin, seminaareihin ja muihin tilaisuuksiin. Se järjestää myös määräaikaisia tutkijavierailuja, jotka kestävät puolesta vuodesta kahteen vuoteen.

Tähän mennessä se on tukenut yli 400:aa tutkijaa suoraan. Tutkijat tulevat muun muassa Syyriasta, Iranista, Irakista, Etiopiasta, Eritreasta, Kongon demokraattisesta tasavallasta ja Pakistanista.

Suomalaisista yliopistoista verkostossa on mukana myös Taideyliopisto, joka liittyi verkostoon jo aiemmin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia