Israelin yleisradio sensuroi Gaza-mainoksen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Israelin yleisradio sensuroi Gaza-mainoksen

Uhrien nimiä luetellut mainos olisi ollut "poliittisesti kiistanalainen", sanoo radio.

Israelilainen ihmisoikeusjärjestö B'Tselem aikoo vedota korkeimpaan oikeuteen, jotta maan yleisradioyhtiö IBA suostuisi esittämään sen radiomainoksen, jossa luetellaan Gazan lapsiuhrien nimiä.

IBA kieltäytyi viime viikolla mainoksen esittämisestä sanoen, että se olisi poliittisesti kiistanalainen ja että nimilistat kuuluvat uutisiin eivätkä mainoksiin.

B'Tselemin mukaan tarkoituksena oli kuitenkin tuoda nimenomaan tasapuolisuutta uutisointiin, sillä sen mukaan Israelin mediassa Gazan uhreja ei ole juuri käsitelty.

B'Tselem vetosi IBA:han ensin kanavan oman valitusjärjestelmän kautta, mutta se ei tuottanut tulosta.

"IBA sanoo, että lasten nimien julkaisu on poliittisesti kiistanalaista. Mutta julkaisusta kieltäytyminen on kauaskantoinen lausunto itsessään. Se sanoo, että Gazan siviilien, joista monet ovat lapsia, maksama valtava hinta on sensuroitava", järjestö sanoi lausunnossaan Guardian-lehden mukaan.

B'Tselem julkisti mainoksen radion sijaan muun muassa Facebookissa, jossa sitä on jaettu tiuhaan tahtiin.

YK:n viimeisimmän raportin mukaan Israelin reilut kolme viikkoa kestäneessä Gaza-operaatiossa on tähän mennessä kuollut yli tuhat ihmistä, joista lähes 800 siviileitä ja ainakin 229 lapsia. Israelilaisia on kuollut 47, heistä kaksi siviileitä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia