Järjestö: Lasten kokema rasismi jää usein huomaamatta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Järjestö: Lasten kokema rasismi jää usein huomaamatta

Rasismin olemassaolon kiistävät usein ne, joita rasismi ei kosketa tai jotka eivät halua nähdä sitä, sanoo Pelastakaa Lapset.

Lasten kokema rasismi jää aikuisilta usein huomaamatta. Rasismia kokevan lapsen suomalaisuutta ja suomalaiseen yhteiskuntaan kuulumista saatetaan kyseenalaistaa jatkuvasti, mikä heikentää lapsen hyvinvointia, sanoo Pelastakaa Lapset -järjestö.

"Rasismi tekee lapsen elämästä turvattoman, halventaa lapsen taustan ja kyseenalaistaa kuulumisen yhteiskuntaan", sanovat järjestön rasisminvastaisentyön asiantuntijat Satu Kanninen ja Heli Markkula.

Rasismin olemassaolon kiistävät usein ne, joita ilmiö ei kosketa omakohtaisesti tai jotka eivät huomaa tai halua nähdä rasismia, Pelastakaa Lapset -järjestö sanoo.

Mediassa on keskusteltu rasismista viime viikkoina poikkeuksellisen paljon sen jälkeen, kun toimittaja-kirjailija Umayya Abu-Hanna kirjoitti kokemastaan rasismista Helsingin Sanomiin vuoden vaihteessa.

Pelastakaa Lapset -järjestö toivoo yhä useamman puolustavan oikeudemukaisempaa Suomea. Rakentava keskustelu rasismista ja ilmiön tunnistaminen ja vastustaminen auttavat rasismin kokemusten käsittelyssä, järjestö sanoo. Samalla viestitetään lapsille, että rasismiin puututaan, eikä sen vastustaminen ole ainoastaan rasismia kokeneen tehtävä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia