Järjestöt huolissaan Libyan kaaoksesta
Muhammed-videon laukaisemat väkivaltaisuudet ovat esimerkki aseistettujen ryhmien vallasta, ihmisoikeusjärjestöt sanovat.
Muhammed-videon aiheuttamat väkivaltaisuudet ovat merkki Libyan hallitukselle siitä, että niiden pitää ryhtyä toimiin maassa riehuvia aseistautuneita ryhmiä vastaan, sanovat ihmisoikeusjärjestöt Human Rights Watch ja Amnesty International.
Libyassa viime kesänä pidettyjen vaalien oli tarkoitus antaa keskushallinnolle uutta auktoriteettia, mutta aseistetut ryhmät ovat jatkaneet maassa toimintaansa ilman rangaistusta, HRW toteaa.
Myös Amnestyn mukaan aseistetut ryhmät jatkavat maassa yhä ihmisoikeusloukkauksia, kuten tappamista, mielivaltaisia pidätyksiä, kiduttamista ja ihmisten pakolaisiksi ajamista.
Amnestyn mukaan vaarana on, että samat väärinkäytökset, joista Libyan vallankumous aikanaan alkoi, toistuvat nyt.
Libyan hallinto kaatui kansannousun ja sitä seuranneen sisällissodan jälkeen viime vuonna, mutta maahan ei ole saatu vakautta. Viime viikolla aseistetut miehet hyökkäsivät Bengasissa sijaitsevaan Yhdysvaltain-lähetystöön profeetta Muhammedia pilkkaavan nettivideon vuoksi. Ainakin neljä ihmistä, mukaan lukien Yhdysvaltojen suurlähettiläs, kuoli. Väkivaltaisuudet ovat levinneet myös muihin muslimimaihin.
Lisää uusi kommentti
Lue ohjeet ennen kommentointia