Järjestöt: Lapset erityisen haavoittuvaisia Syyriassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Järjestöt: Lapset erityisen haavoittuvaisia Syyriassa

Huoli ja pelko perheen puolesta pahentaa entisestään lasten kärsimystä.

Yli puolella Syyrian pakolaislapsista ei ole tietoa, missä heidän sisaruksensa tai vanhempansa ovat, sanoo alueella työskentelevä Pelastakaa Lapset -järjestö. Jotkut ovat joutuneet eroon perheestään matkalla ja toisten perheenjäsenet jäivät kotiin huolehtimaan omaisuudesta.

Humanitaarista apua antavien järjestöjen mukaan lapset ovat erityisen haavoittuvaisessa asemassa perheen etsiessä turvaa. Lisäksi perheenjäsenistään eroon joutuneet lapset elävät jatkuvassa pelossa ja epätietoisuudessa perheensä puolesta. 

"Me emme saa unohtaa, että lapset ovat täysin syyttömiä käynnissä olevaan konfliktiin. He maksavat siitä järkyttävän hinnan menettämällä kotinsa, perheensä, elämänsä", UNICEF:in pääjohtaja Anthony Lake sanoo.

Pelastakaa lapset ja UNICEF on järjestänyt Jordanian, Irakin ja Libanonin pakolaisleireille turvallisia paikkoja lapsille sekä tarjoaa koulunkäyntimahdollisuuden ja psykososiaalista tukea.

"Ne jotka ovat päässeet näihin suhteellisen turvallisiin naapurimaihin ovat onnekkaimpia pakolaisista. Tiedämme, että Syyriassa on tuhansia lapsia, jotka ovat paenneet kodistaan, mutta emme voi tavoittaa emmekä auttaa heitä", sanoo Carolyn Miles Pelastakaa lapset -järjestön johtaja.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR arvioi, että 1,5 miljoonaa syyrialaista on joutunut pakenemaan kodistaan, mutta vain harva heistä on humanitaarisen avun piirissä. Useat paennesta asuvat nopeasti kyhätyissä suojissa tai pysyvät liikkeessä paetessaan väkivaltaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia