Kasvihuonekaasuja tuotettiin viime vuonna ennätysmäärä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kasvihuonekaasuja tuotettiin viime vuonna ennätysmäärä

Kasvihuonekaasujen taso nousi viime vuonna korkeammaksi kuin ilmastoasiantuntijoiden kauhuskenaariossa.

Yhdysvaltojen energiaministeriön mukaan kasvihuonekaasupäästöt nousivat viime vuonna korkeammaksi kuin koskaan aiemmin, Associated Press kirjoittaa. Päästöjen kasvu on nopeampaa kuin ilmastoasiantuntijoiden neljä vuotta aikaisemmin laatimassa pahimmassa mahdollisessa skenaariossa.

Kiinan ja Yhdysvaltojen päästöjen osuus oli yli puolet viime vuoden päästöjen kokonaiskasvusta. 

Energiaministeriön alaisen tutkimuskeskuksen mukaan päästöjen kasvua aiheuttaa erityisesti matkustaminen ja maailmalaajuinen tuotannon kasvu, jotka lisäävät fossiilisten polttoaineiden käyttöä.

Merkittävin hiilidioksidin lähde on kuitenkin hiilen polttaminen, josta aiheutuvat päästöt kasvoivat viime vuonna kahdeksan prosenttia. Suurimmat hiilen polttajat ovat Intia ja Kiina.

Päästöjä yli ennustusten

Vuonna 2007 hallitusten välinen ilmastopaneeli IPCC julkisti viimeisimmän laajan raportin ilmaston lämpenemisestä, jonka mukaan ilmaston lämpenemisen taso perustuu saastumisen tasoon. Energiaministeriön alaisen tutkimuskeskuksen johtaja Tom Bodenin mukaan viimeisimmät päästöluvut ovat kuitenkin korkeampia kuin IPCC:n pahimmassa mahdollisessa skenaariossa.

"Mitä enemmän päästöistä puhutaan, sitä enemmän ne kasvavat", MIT:n ilmastonmuutostutkija John Reilly sanoi AP:lle.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia