Kenian World Visionille MDG-tunnustus | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kenian World Visionille MDG-tunnustus

Kenian World Vision palkittiin huhtikuussa muun muassa saavutuksistaan äärimmäisen köyhyyden poistamiseksi. 

Kenian World Vision -järjestölle on myönnetty YK:n vuosituhattavoitteiden Lifetime Achievement Award -palkinto. Palkinnon myönsi vuosituhattavoitteiden Kenian Trust Fund -säätiö.

World Vision on toiminut Keniassa lähes 40 vuotta. Järjestö on edistänyt YK:n vuosituhattavoitteiden saavuttamista kitkemällä äärimmäistä köyhyyttä ja nälkää sekä parantanut lasten koulutusmahdollisuuksia. Myös perheiden hyvinvointia on edesautettu hygienia- ja sanitaatiotilanteen parannuksilla.

Kenian World Visionin toiminnanjohtaja Girma Begashawin mukaan palkinto on tunnustus siitä, että tehokas auttaminen pelastaa henkiä ja muuttaa yhteisöjä.

Yksi tärkeistä tavoitteista on ollut puhtaan veden jakelu maan eri osissa. Järjestö on tukenut kastelujärjestelmien rakentamista ja vedenjakelua eri puolella maata. Järjestö on myös onnistunut yhdessä muiden yhdistysten kanssa saamaan Kenian hallituksen lisäämään terveyssektorin rahoitusta. Lisävaroja käytetään muun muassa erilaisten tautien kuten malarian ehkäisyyn.

YK:n asettamiin vuosituhattavoitteisiin kuuluu muun muassa äärimmäisen köyhyyden poistaminen ja sukupuolten tasa-arvon edistäminen. Tavoitteet on tarkoitus saavuttaa vuoteen 2015 mennessä. Aiemmin palkinnon on saanut muun muassa kenialainen rauhannobelisti Wangari Maathai.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia