Keski-Afrikan tasavaltaan väliaikainen hallitus | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Keski-Afrikan tasavaltaan väliaikainen hallitus

Pientä toivoa ilmassa, mutta siviilien asema on edelleen heikoilla.

Keski-Afrikan tasavallan pääministeri on muodostanut maahan väliaikaisen hallituksen ensimmäistä kertaa sitten viime vuonna puhjenneiden uskonnollisten väkivaltaisuuksien kärjistymisen.

Maan pääministeri Kamoun Mahamat ilmoitti hallituksen nimittämisestä 12 päivää virkaanastumisensa jälkeen tämän viikon alussa. Uudessa hallituksessa on 31 ministeriä, joista kahdeksan on naisia.

Keski-Afrikkan poliittinen järjestys on ollut vaakalaudalla vuoden 2013 maaliskuusta saakka, kun muslimijohtoinen Séléka-liike syrjäytti kristityn presidentti François Bozizén. Vallankaappausta seuranneessa sekasorrossa arviolta miljoona ihmistä joutui jättämään kotinsa ja tuhansia on kuollut.

Muun muassa Kirkon Ulkomaanapu keskeytti toimintansa maassa väliaikaisesti, mutta on jo palannut jatkamaan töitä koululaitoksen kehittämiseksi.

Keski-Afrikan siviilien tilanne isossa osassa maata on edelleen heikko. Myös turvallisuustilanne on epävakaa, sillä Séléka-liike pitää hallussaan suuria maa-alueita ja tärkeitä teitä. Järjestystä ylläpitämään maahan on lähetetty 2000 ranskalaista ja 6000 Afrikan unionin rauhanturvaajaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia