Konflikti estää YK:n rokotuskampanjan Sudanissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Konflikti estää YK:n rokotuskampanjan Sudanissa

Kapinallisten ja hallitusten erimielisyydet estivät 165 000 lapsen poliorokotukset.

YK ei ole pystynyt toteuttamaan suunnittelemaansa 165 000 lapsen poliorokotuskampanjaa kahdessa Sudanin osavaltiossa. Syynä ovat Etelä-Kordofanin ja Sinisen Niilin osavaltioissa taistelevien SPLM-North-liikkeen kapinallisten ja hallituksen erimielisyydet.

Rokotuskampanja oli tarkoitus aloittaa viime viikolla. YK:n humanitaaristen operaatioiden johtajan John Gingin mukaan hallitus ja kapinalliset olivat jo sopineet kaikista järjestelyistä, mutta viime hetkellä kapinalliset ryhtyivät vaatimaan vielä yhtä uutta tapaamista, jota ei kuitenkaan luvattu. Samalla suunnitellut rokotuspäivät valuivat hukkaan.

Gingin mukaan neuvoston on nyt käytettävä vaikutusvaltaansa, jotta Sudanin eteläosissa sijaitsevien Etelä-Kordofanin ja Sinisen Niilin osavaltioiden lapset saadaan rokotettua.

"Me, kansainvälinen yhteisö, olemme pettäneet Etelä-Kordofanin ja Sinisen Niilin asukkaat", Ging sanoi Guardian-lehden mukaan tiedotustilaisuudessa maanantaina.

Sinisen Niilin ja Etelä-Kordofanin tilanne kärjistyi vuonna 2011 Etelä-Sudanin itsenäistymisen aikoihin. Etelä-Sudanin uskotaan tukevan SPLM-North-kapinallisliikettä, joka taistelee osavaltioissa Sudanin hallitusta vastaan. Viimeisten puolentoista vuoden aikana YK ei ole pystynyt toimittamaan humanitaarista apua noin 800 000 ihmiselle. Sadat tuhannet ovat paenneet väkivaltaisuuksia.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia