Kreikan järjestösektori kutistuu talouskriisin vuoksi | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kreikan järjestösektori kutistuu talouskriisin vuoksi

Järjestöjen fokus on siirtynyt kehitysmaista oman maan ongelmiin.

Kreikan talouskriisi on saanut monet maan kansalaisjärjestöt hylkäämään operaationsa ulkomailla ja jopa sulkemaan ovensa kokonaan, kertoo eurooppalainen järjestöverkosto CONCORD.

Maa leikkasi kehitysapubudjettiaan vuonna 2012 17 prosenttia ja viime vuonna 7,7 prosenttia lisää, mikä on vaikuttanut myös järjestöjen toimintaan.

"Järjestöt eivät saa enää julkista tukea, eivätkä ne ole saaneet jo aiemmin käytettyä ja budjetoitua rahaa aiemmista projekteistakaan. Niitä vastaan on hyökätty mediakampanjoissa, joissa yleistäviä esimerkkejä käyttäen sanotaan, että järjestöjen rahoittaminen on julkisten varojen väärinkäyttöä", kertoo Kreikan Reilun kaupan järjestön johtaja Marina Sarli.

Kreikkalaisen järjestöverkoston Hellenic Platform for Developmentin mukaan lähes enemmistö järjestöjen ulkomaanhankkeista on viime vuosina vedetty pois.

Jäljelle on jäänyt maan omiin ongelmiin, kuten kodittomuuteen, köyhyyteen ja siirtolaisuuteen, vaikuttaminen. Valopilkkuna on kuitenkin kansainvälisen ActionAid-järjestön Kreikan osasto, joka on vahvan brändinsä ansiosta onnistunut viime vuonna nostamaan tulojaan, CONCORD kertoo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia