KUA sai eurooppalaisen Israel-järjestön kimppuunsa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

KUA sai eurooppalaisen Israel-järjestön kimppuunsa

Alkuperä merkkaa -kampanjaa vastaan levitetään virheellisiä tietoja, sanoo Kirkon Ulkomaanapu.

Kirkon Ulkomaanavun vaatimus palestiinalaisalueilla olevien israelilaisten siirtokuntien tuotteiden alkuperämerkinnöistä on suututtanut Israel-myönteisen European Coalition for Israel -järjestön.

Järjestö on levittänyt tiedotetta, jossa verrataan KUA:n Alkuperä merkkaa -kampanjaa muun muassa natsien aloittamiin juutalaisvainoihin ja kehotetaan ottamaan yhteys järjestön hallituksen jäseniin ja työntekijöihin sekä kirkon muihin työntekijöihin. 

KUA:n mukaan krittiikki sisältää asiavirheitä kampanjan sisällöstä ja tavoitteista. Kampanja keskittyy Israelin siirtokuntiin ja miehitykseen liittyvään yritystoimintaan eikä sitä ole syytä muuttaa painostuksen takia, KUA korostaa.

"Meitä saa arvostella ja kritisoida, mutta ei antaa väärää todistusta", KUA:n vaikuttamistyön johtaja Aaro Rytkönen sanoo.

Siirtokuntatuotteista ja niiden merkitsemisestä on Suomen ohella keskusteltu myös Irlannissa ja Etelä-Afrikassa. Brittiläinen jälleenmyynti- ja vakuutusjätti Co-operative Group on lopettanut kaupan Israelin laittomista siirtokunnista tuotteita tuovien yritysten kanssa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia