Kysely: Eurooppalaiset ympäristötietoisia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kysely: Eurooppalaiset ympäristötietoisia

Saastuminen on EU-kansalaisten ykköshuolenaihe ympäristökysymyksissä.

Ilman ja veden saastuminen, kemikaalien vaikutukset terveyteen sekä jätemäärän lisääntyminen ovat EU-kansalaisten suurimpia ympäristöön liittyviä huolenaiheita, käy ilmi tuoreesta Eurobarometrista.

Barometrin tekijöiden mukaan talouskriisi ei näytä vaikuttaneen ympäristöasenteisiin kielteisesti. Viimeksi kysely tehtiin vuonna 2011, eikä suuria muutoksia ole.

Kyselyn mukaan 95 prosenttia eurooppalaisista pitää ympäristönsuojelua tärkeänä. 85 prosenttia ajattelee, että hänellä itsellään voi olla rooli ympäristön suojelemisessa. Lähes kolme neljästä lajittelee jätteensä, ja yli puolet on vähentänyt energiankulutustaan.

Kolme neljäsosaa oli myös valmiita maksamaan ympäristöystävällisistä tuotteista enemmän, ja lähes yhtä moni uskoi, että ympäristönsuojelu voi lisätä talouskasvua.

Suomalaisille suurin huolenaihe ovat ilmansaasteet. Lähes 90 prosenttia suomalaisista on valmis maksamaan ympäristöystävällisistä tuotteista enemmän. Vajaat kolme neljäsosaa uskoi voivansa vaikuttaa ympäristönsuojeluun, mikä on EU:n keskitasoa alhaisempi osuus.

Eurobarometrit on Euroopan komission kyselytutkimuksia. Kysely ympäristöstä tehtiin 28 EU:n jäsenmaassa keväällä, ja kyselyyn vastasi lähes 28 000 ihmistä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia