Lääkärit ilman rajoja: Keski-Afrikkaa ei saa unohtaa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Lääkärit ilman rajoja: Keski-Afrikkaa ei saa unohtaa

Lääkärit ilman rajoja -järjestö vaatii kansainvälistä yhteisöä puuttumaan hanakammin Keski-Afrikan tasavallan humanitääriseen kriisiin.

Lääkärit ilman rajoja -järjestö syyttää kansainvälistä yhteisöä välinpitämättömyydestä Keski-Afrikan tasavallan humanitäärisen kriisin suhteen. Kriisi on maaliskuun vallankaappauksesta lähtien yhä vain pahentunut.

Niin YK:n, EU:n ja Afrikan unionin tulisi pikimmiten tukea ja auttaa haurasta Keski-Afrikan tasa-valtaa, järjestö vaatii.

Monet avustusjärjestöt ja terveyskeskukset ovat joutuneet ryöstelyn kohteiksi ja terveydenhuolto onkin rapautunut siinä määrin, ettei se pysty kattamaan kaikkia apua ja palveluita tarvitsevia potilaita.

Konfliktista huolimatta malaria on edelleen ykköstappaja maassa. Terveysministeriön käynnistämä hyttysverkkojen jakokampanja keskeytyi väkivaltaisuuksien ja levottomuuksien takia. Myös lääkkeiden saanti on vaikeutunut ja esimerkiksi 11 000 hiv-potilaan lääkehoito on keskeytynyt. Melkein kaikki viime joulukuun jälkeen syntyneet lapset eivät ole saaneet tarvittavia perusrokotuksia, jonka vuoksi monien ehkäistävissä olevien tautien leviäminen on odotettavissa.

Jopa yli kolmasosa kansalaisista tarvitsee parhaillaan hätä-apua, mutta vasta kolmannes maan tarvitsemasta hätäapurahoituksesta on saatu kasaan. Keski-Afrikan tasavallan kriisi on tällä hetkellä yksi maailman alirahoitetuimmista kriiseistä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia