Lähetysseuralta kirjakokoelma Namibian yliopistolle

12.04.2012

 

Lähetysseuran toiminnanjohtaja Seppo Rissanen luovuttu Namibia-kokoelman Ellen Namhilalle. (Kuva: Kirsi Elo)Lähetysseuran toiminnanjohtaja Seppo Rissanen luovuttu Namibia-kokoelman Ellen Namhilalle. (Kuva: Kirsi Elo)

Suomen Lähestysseura on lahjoittanut Namibian yliopistolle arkistossaan olevan kokoelman harvinaista historiallista kirjallista materiaalia ja kirjallisuutta.

"Tämä on arvokas lahja yhteisölle, jonka historiaa ei ole paljon dokumentoitu", totesi Namibian yliopiston ylikirjastonhoitaja Ellen Namhila vastaanottaessaan Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtajalta Seppo Rissaselta Namibia-kokoelman viime viikolla Helsingissä.

Kokoelmaan sisältyy Ambomaan seurakuntalehtiä vuodesta 1907 eteenpäin, sekä muuta lähetystyöntekijöiden Ambomaalta keräämää kirjallisuutta, jota Namibiasta ei enää löydy. Luovutuksen myötä Namibiaan palautuu olennainen osa sen historiaa, Lähetysseura sanoo.

"Yliopisto on juuri oikea paikka tällaiselle kirjallisuudelle, sillä siellä se on laajasti opiskelijoiden ja tutkijoiden käytössä", Namhila toteaa.

Namibia-kokoelman luovutus liittyy Helsingin, Tampereen ja Namibian yliopistojen kirjastojen yhteistyöhankkeeseen, jonka tavoitteena on vahvistaa Namibian yliopiston akateemista tasoa, osaamista ja yhteyksiä.

Lue lisää: