Lapsiavioliitot jakavat mielipiteitä Marokossa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Lapsiavioliitot jakavat mielipiteitä Marokossa

Marokossa naitetaan vuosittain 30 000 alaikäistä tyttöä, maan oikeusministeriö arvioi.

Marokossa naitetaan vuosittain 30 000 alaikäistä tyttöä, maan oikeusministeriö arvioi. Joka kymmenes morsian on alaikäinen, kun naimakauppoja solmitaan vuosittain 300 000.

Kampanja lapsiavioliittoja vastaan sai vauhtia, kun 15-vuotias Amina Filali teki maaliskuussa itsemurhan sen jälkeen, kun hänet pakotettiin avioon raiskaajansa kanssa.

Aiemmin tabuna pidetystä lapsiavioliitosta alkoi kiivas keskustelu, ja sen vastustajat ryhtyivät keräämään nimiä adressiin. Miljoonan nimen tavoitteesta oli toukokuun alussa koossa liki 800 000, kampanjan järjestäjiin kuuluva Jamal Rhmani kertoo.

Hän on sosialistipuolueen jäsen ja entinen työministeri, jolla on itsellään 14-vuotias tytär.

Kampanjassa vaaditaan lapsiavioliiton sallivien lakien kumoamista. Silmätikkuna on myös laki, joka vapauttaa raiskaajan rangaistuksesta, mikäli tämä avioituu uhrinsa kanssa.

Vanhoilliset muslimit vastustavat uudistuksia. Tunnettu uskonoppinut Mohamed el-Maghrawi julisti 2008, että Koraani sallii yhdeksän vuotta täyttäneiden tyttöjen naittamisen. Kaikki islamilaisen lain tuntijat eivät kuitenkaan hyväksy tulkintaa.

Islamilaista puoluetta edustava oikeusministeri Mustapha Erramid pelkää, että lakimuutokset ajaisivat ääri-islamistit kaduille mellakoimaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia