Lapsijärjestöt: Jäätävä kehitysyhteistyöbudjetti | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Lapsijärjestöt: Jäätävä kehitysyhteistyöbudjetti

Kehitysyhteistyöjärjestöt ovat tyrmistyneitä ensi vuoden budjetista.

Plan Suomi Säätiö, Pelastakaa Lapset, Suomen World Vision ja Suomen UNICEF arvostelevat Helsingin Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessa hallituksen päätöstä jäädyttää kehitysyhteistyövarat nykytasolle.

Järjestöjen mukaan määrärahojen jäädyttäminen vuoden 2012 tasolle tarkoittaisi, sitä "että Suomi jättäisi huomiotta lupauksensa nostaa avun bktl-osuus 0,7-prosentin tasolle vuoteen 2015 mennessä" vaikka tavoite kehitysavun kasvattamisesta on kirjattu hallitusohjelmaan.

Kehitysapurahojen jäädyttäminen on järjestöjen mukaan ongelmallista myös siksi, että kansainvälisen talouskriisin myötä muun muassa ruuan ja öljyn hinnat ovat kohonneet ja ilmastonmuutokseen varautuminen vaikuttaa myös köyhimpiin maihin.

Mielipidekirjoituksen allekirjoittaneiden järjestöjen mukaan globaali eriarvoisuus kasvamaa entisestään, mikäli Suomen kaltaiset maat vetäytyvät talouskriisin varjolla vastuustaan.

"Perinteisesti me suomalaiset emme ole suvainneet tilanteita, joissa tuloerot repeävät ja köyhyydestä tulee näkyvää – hyvinvointivaltiomme yhteiskuntamalli nojaa tasa-arvoon ja siihen, että heikoimpia autetaan", järjestöt muistuttavat.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia