Lapsisotilaiden värvääminen kiihtynyt Keski-Afrikassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Lapsisotilaiden värvääminen kiihtynyt Keski-Afrikassa

Tuhannet lapset ovat ajautuneet lapsisotilaiksi Keski-Afrikan tasavallan väkivaltaisuuksissa.

Vuoden lopussa kiihtyneet väkivaltaisuudet Keski-Afrikan tasavallassa ovat lisänneet lapsien värväämistä sotilaiksi sekä hallitusta tukevien joukkojen että kapinallisten keskuudessa. Erityisesti kodittomat ja perheestään eroon joutuneet lapset ovat vaarassa päätyä lapsisotilaiksi, kertoo UNICEF.

UNICEFIn mukaan maassa arveltiin olevan jo ennestään olevan noin 2500 aseellisiin ryhmiin värvättyä tyttöä ja poikaa. Joulukuussa kiihtyneiden ryöstelyiden ja väkivaltaisuuksien arvellaan lisäävän ennestään suurta lapsisotilaiden määrää.

Aseellisten ryhmien värväämät lapset saattavat joutua taistelemaan ja työskentelemään kantojuhtina tai asellisten joukkojen seksiorjina. Keski Afrikassa yli 300 000 lasta on joutunut epävakaan turvallisuustilanteen takia myös eroon perheestään, joutunut kokemaan seksuaalista väkivaltaa tai päässyt vain rajoitetusti kouluun ja terveydenhoitoon, UNICEF kertoo.

Järjestö on työskennellyt Keski-Afrikassa vuodesta 2007 saakka sekä hallituksen että kapinallisryhmien kanssa. Se on onnistunut vapauttamaan yli 1000 lasta asellisilta joukoilta ja auttanut heidän kotouttamisessa takaisin perheisiin ja yhteisöihin.

UNICEF vaatii lapsien värväämisen välitöntä lopettamista ja on vedonnut kaikkia osapuolia suojelemaan lapsia aselliselta konfliktilta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia