Loviisan Rauhanfoorumissa soi flamenco ja Neil Young, seminaareissa esillä Syyria ja Ukraina | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Loviisan Rauhanfoorumissa soi flamenco ja Neil Young, seminaareissa esillä Syyria ja Ukraina

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ja Hiroshima-päivänä järjestettävässä Loviisan Rauhanfoorumissa on luvassa seminaareja Ukrainan ja Syyrian tilanteista, eettisesti kestävästä kehityksestä ja rauhanliikkeiden historiasta.

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna (2.–3.8) ja Hiroshima-päivänä keskiviikkona 6.8. järjestettävässä Loviisan Rauhanfoorumissa on luvassa seminaareja Ukrainan ja Syyrian tilanteista, eettisesti kestävästä kehityksestä ja rauhanliikkeiden historiasta. Musiikkipuolella on tarjolla mm. andalusialaisen Cinta Hermon esittämää flamencoa, rauhanjazz, porvoolaisbändi N.A.S.U:n tulkitsemaa Neil Youngia ja Mouva Musican soittamaa kongolaista soukosia eli rumbaa.

Esillä on kaksi näyttelyä, joista toinen kertoo ensimmäisen maailmansodan pasifisteista, ja toinen on Amnestyn kokoama julistenäyttely YK:n ihmisoikeuksien julistuksesta. Kolmipäiväisen tapahtuman ohjelmaan mahtuu myös Juhani Ahon kirjoittama ja näyttelijä Jouni Suovan esittämä lukudraama, taiteilija Sade Hiidenkarin Sacred -- Pyhä -videoteoksen ensiesitys, pyhtääläisen runoilija Ville Vanhalan runonlausuntaa, 69. Hiroshima-päivän kynttiläkulkue, Loviisan Laulujuhlat ja kaksikielinen Taizè-messu, jossa saarnaamassa on piispa Björn Vikström.

Seminaareja on nyt aiempaa useampia, ja pituudeltaan ne ovat edellisvuosia lyhyempiä. Syyria-asiantuntijoiksi Loviisaan saapuu Arab Reform Initiativen tutkimusjohtaja ja Initiative for New Syria'n puheenjohtaja Salam Kawakibi Pariisista, Lähi-itään erikoistunut professori Tuomo Melasuo, helsinkiläinen Syyria-aktivisti Mania Alkhatibi, toimittaja Liisa Liimatainen sekä Syyriassa, Pariisissa ja Tampereella opiskellut YM Armenak Tokmajyan. Ukrainan ja Venäjän tilanteesta keskustelevat suurlähettiläs Heikki Talvitie, dosentti Arto Luukkanen ja kamarineuvos Veli-Matti Hynninen.

Rauhanaatteiden, rauhanliikkeiden ja kansainvälisten instituutioiden kehitystä ensimmäisestä maailmansodasta tähän päivään puolestaan pohtivat toimittaja Hannu Reime ja rauhantutkija Unto Vesa. Eettisesti kestävä kehitys -seminaariin osallistuvat työterveyspsykologi Sirkku Kivistö, turkulainen emeritusprofessori Reijo E. Heinonen sekä Loviisan kaupunginvaltuutettu Elias Erämaja.

Sunnuntaina Taizè-messun ja Amenstyn julistenäyttelyn avajaisten jälkeen toteutettavissa Loviisan Laulujuhlissa esiintyy loviisalainen lauluryhmä Sonante, helsinkiläinen Kassandrakuoro, STM:n Karjalan piirin leirikuoro, Blokomblaanda sekä paikallinen yllätysesiintyjä. Lisäksi luvassa on tuttuun tapaan yhteislaulua sekä suomeksi että ruotsiksi.

Vuodesta 1987 järjestetyllä Loviisan Rauhanfoorumilla halutaan juhlistaa ja vahvistaa kulttuurien ja elämänkatsomusten monimuotoisuutta ja rauhanomaista rinnakkaiseloa, ja etsiä keinoja väkivallan vähentämiseksi maailmasta. Järjestävänä tahona toimii Suomen Kristillinen Rauhanliike ja suojelijana presidentti Tarja Halonen. Tapahtuman päärahoittajana toimii opetus- ja kulttuuriministeriö.

Vuoden 2014 Loviisan Rauhanfoorumin ohjelma löytyy osoitteesta www.rauhanfoorumi.fi/ohjelma . Loviisan Rauhanfoorumi on aktiivinen sosiaalisessa mediassa, tervetuloa tutustumaan esimerkiksi seuraaville sivustoille: Facebook, Facebookin tapahtumasivu, YouTube , Flickr ja Twitter.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia