Maailmanpankki vaatii parempaa riskienhallintaa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Maailmanpankki vaatii parempaa riskienhallintaa

Kriiseihin varautuminen voi luoda uusia mahdollisuuksia, sanoo Maailmanpankki.

Maailman pitäisi varautua paremmin talousromahdusten, lisääntyvien luonnonkatastrofien ja tautiepidemioiden kaltaisiin kriiseihin, sanoo Maailmanpankki.

Järjestön tuoreen, vuosittain ilmestyvän kehitysraportin mukaan erilaiset kriisit ovat tärkeä syy siihen, miksi niin moni ihminen putoaa köyhyysrajan alle ja myös pysyy siellä.

Kriiseihin ja katastrofeihin varautuminen sen sijaan voi säästää ihmishenkiä, estää talousvahinkoja ja takapakkeja kehityksessä sekä jopa luoda uusia mahdollisuuksia, raportissa todetaan.

Järjestön pääjohtajan Jim Yong Kimin mukaan ihmisten ja instituutioiden pitäisikin siirtyä kriisejä vastaan taistelemisesta riskien hallitsemiseen.

Raportin mukaan esimerkiksi hivenainelisien jakaminen aliravitsemuksen taltuttamiseksi voi tuottaa 15 kertaa kustannusten arvoiset hyödyt. Ghanassa ja Intiassa puolestaan on todettu, että kun viljelijät saavat säävakuutuksen, he investoivat enemmän vaikkapa siemeniin tai lannoitteisiin pahan päivän varalle säästämisen sijasta ja parantavat näin tulojaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia