Marylandin osavaltio Yhdysvalloissa luopuu kuolemanrangaistuksesta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Marylandin osavaltio Yhdysvalloissa luopuu kuolemanrangaistuksesta

Toukokuun alussa hyväksytyn lain mukaan jatkossa elinikäinen vankeus korvaa kuolemanrangaistuksen.

Maryland on 18. Yhdysvaltojen osavaltio, joka on luopunut kuolemanrangaistuksesta. Toukokuun alussa hyväksytyn lain mukaan jatkossa kuolemanrangaistuksen korvaa elinikäinen vankeustuomio.

Osavaltion kuvernööri Martin O’Malleyn mukaan kuolemanrangaistuksesta luovuttiin, koska todisteiden mukaan sillä ei ole pelotusvaikutusta, siihen liittyy rotusyrjintää ja sen kustannukset ovat kolminkertaiset verrattuna elinkautiseen ilman ehdonalaisuutta.

Kuvernöörin lehdistötiedotteen mukaan murhat ja väkivaltarikollisuus ovat vähentyneet jo kolmen vuosikymmenen ajan ja hallinto ponnistelee, jotta osavaltion suotuisa kehitys jatkuisi.

Ihmisoikeusjärjestö Human Right Watchin rikosoikeustutkija Alba Morales on ilahtunut osavaltion päätöksestä. Hän kuitenkin kannustaa kuvernööri O'Malleytä lieventämään viiden teloitusta odottavan miehen tuomioita.

HRW:n mukaan Maryland on kuudes osavaltio, jossa kuolemanrangaistuksesta on luovuttu viimeisen kuuden vuoden aikana. Rangaistuksen poistamisesta keskustellaan myös useissa osavaltioissa.

Myönteistä on myös se, että rangaistusten täytäntöönpano on laskenut. Teloitusten määrä on pudonnut noin puoleen vuosituhannen alun määrästä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia