Merkkituotteita valmistetaan kurjissa olosuhteissa Bangladeshissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Merkkituotteita valmistetaan kurjissa olosuhteissa Bangladeshissa

Adidaksen, Niken ja Puman urheilutarvikkeita valmistavat saattavat tehdä jopa 80-tuntisia työviikkoja.

Adidas, Nike ja Puma valmistuttavat urheilutarvikkeitaan Bangladeshissa laittomissa työolosuhteissa, köyhyyttä vastaan kamppaileva War on Want -järjestö paljastaa.

Järjestön raportin mukaan yritysten tuotantolaitoksissa loukataan työntekijöiden oikeuksia ja Bangladeshin lainsäädäntöä teettämällä yli 60 tunnin työviikkoja sekä rikkomalla maan vähimmäispalkkamääräyksiä.

Esimerkiksi eräässä Adidaksen tuotteita valmistavassa tehtaassa kolmannes työvoimasta paiskii yli 80 tuntia töitä viikossa. Kaksi alihankkijaa maksaa 0,11 euron tuntipalkkoja, alle 0,14 euron minimipalkan.

Selvityksen mukaan useat työtekijät ovat kertoneet myös fyysisistä ja verbaalisista pahoinpitelyistä sekä naistyöntekijöiden seksuaalisesta ahdistelusta.

Kaikki kolme nyt tutkittua yritystä ovat virallisia sponsoreita ensi kesän Lontoon olympialaisissa, jonka eettisen hankintaohjeiston Play Fair -verkosto tuomitsi aiemmin tänä vuonna.

Viime vuosina urheiluvarustejätit ovat useampaan otteeseen joutuneet paineen alle myös ihmis- ja ammattiyhdistysoikeuksien loukkauksista sekä vaarallisten kemikaalien käytöstä kolmannen maailman alihankintamaissa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia