Metso parantaa työehtoja Meksikossa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Metso parantaa työehtoja Meksikossa

Finnwatch on tyytyväinen Metson päätökseen, joka poistaa työntekijöiden järjestäytymisoikeutta rajoittavan ehdon työehtosopimuksestaan Meksikossa.

Suomalainen teollisuuskonserni Metso on poistanut Meksikon työehtosopimuksestaan ehdon, joka rajoitti työntekijöiden järjestäytymisoikeutta.

Yhtiö poisti työehtosopimuksestaan ehdot, joiden mukaan työnantaja voi vaatia työntekijää liittymään tiettyyn liittoon ja liitosta eronnut tai erotettu työntekijä voidaan irtisanoa, kertoo suomalaisyritysten yhteiskuntavastuuta seuraava Finnwatch. Järjestö on päätökseen tyytyväinen.

Irtisanomissääntö on poistettu viime vuonna myös Meksikon omasta lainsäädännöstä, liittoon pakottamista ei.

Työntekijöiden järjestäytymisoikeuksien rajoitukset Meksikossa toimivissa suomalaisyrityksissä paljastuivat viime vuonna, kun Finnwatch julkisti raportin maan niin sanotusta suojelusopimusjärjestelmästä, joka rajoittaa työntekijöiden järjestäytymistä.

Raportin mukaan suojelusopimusjärjestelmiä on käytössä myös Koneen, Huhtamäen, Luvata Monterreyn, Nokian ja PKC Groupin tehtailla. Metson lisäksi Huhtamäki on ilmoittanut ryhtyneensä toimenpiteisiin järjestäytymistä estävien lausekkeiden poistamiseksi, järjestö kertoo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia