Miljonäärien määrä huimassa kasvussa Afrikassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Miljonäärien määrä huimassa kasvussa Afrikassa

Miljonäärien määrä kasvaa nopeammin kuin keskiluokka, jota ei oikeastaan ole olemassa monissa Afrikan maissa, sanotaan konsulttiyhtiön selvityksessä.

Dollarimiljonäärien määrä on kasvanut vuoden 2007 jälkeen huomattavasti ympäri Afrikkaa, käy ilmi konsulttiyhtiö New World Wealthin julkaisemista tiedoista. Konsulttiyhtiön havainnoista raportoi verkkolehti BusinessTech.

Etiopiassa, jossa miljonäärejä laskettiin olevan tänä vuonna 2 700, uusien miljonäärien määrä on yli kaksinkertaistunut kuuden vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Konsulttiyhtiön mukaan määrän lisääntyminen ei yllätä, sillä samaan aikaan Etiopassa on yksityistetty taloutta ja jotkut sektorit ovat kasvaneet voimakkaasti.

"Miljonäärien määrä kasvaa nopeammin kuin keskiluokka, jota ei oikeastaan ole olemassa monissa Afrikan maissa, mukaan lukien Etiopiassa. Esimerkiksi Angolassa miljonäärien määrä on kasvanut viimeisen 10 vuoden aikana valtavasti, mutta vauraudesta ei ole valunut mitään keskivertoangolalaiselle", konsulttiyhtiön analyytikko Andrew Amoils toteaa Guardian-lehdelle.

Myös Angolassa, Tansaniassa, Zambiassa ja Ghanassa miljonäärien määrä lisääntyi vähintään 50 prosentilla. New World Wealthin mukaan maailmanlaajuisesti miljonäärien määrä on kasvanut samaan aikaan vain yhdeksällä prosentilla, ja joissakin kehitysmaissa määrä on jopa laskenut.

Konsulttiyritys arvioi afrikkalaismiljonäärien määrän kasvun jatkuvan ja ennustaa, että vuoteen 2030 mennessä miljonäärien määrä kaksinkertaistuu Nigeriassa ja Keniassa sekä kolminkertaistuu Angolassa.

Afrikan valtioista eniten miljonäärejä edelleen oli Etelä-Afrikassa, jossa heitä oli lähes 50 000 sekä Egyptissä, jossa heitä oli lähes 23 000. New World Wealth hyödynsi raportissaan Maailmanpankin, Credit Suissen ja Trading Economicsin tuottamia tietoja.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia