Monsanto perääntyy Euroopan GMO-markkinoilla | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Monsanto perääntyy Euroopan GMO-markkinoilla

Maatalousjätti on päättänyt vetäytyä ainakin osittain Euroopan GMO-siemenmarkkinoilta yhtiön kohtaaman vastustuksen takia.

Monikansallinen maatalousyritys Monsanto on ilmoittanut vetäytyvänsä ainakin osittain Euroopan GMO-siemenmarkkinoilta. Yritys on ilmoittanut Euroopan maiden vastustustuksen vetäytymiselle, mutta aikoo kuitenkin jatkaa geenimanipuloitujen siementen markkinointia osassa Eurooppaa.

Muutama viikko sitten Monsantoa vastaan järjestettiin mielenosoitus yli 400 kaupungissa ympäri maailmaa ja myös Suomessa marsittiin Monsantoa vastaan.  

Yrityksen tiedottajan Thomas Helscherin mukaan Monsanto pyrkii läpäisemään markkinat ainoastaan sellaisilla alueilla jotka antavat laaja-alaisen tuen geenimanipuloidulle viljelylle. Tällä hetkellä suotuisasti GM-viljelyyn suhtautuvia Euroopan maita on ainakin Espanja, Portugali ja Ukraina.

Myös Etelä-Amerikka on Monsanton varapresidentti Jesus Madrazon mukaan yrityksen markkinoiden keskeisiä kasvualueita.

Yhdysvalloissa Monsanto on yksi markkinajohtajista elintarviketuotannossa, mutta se on saanut kritiikkiä GMO-tuotteiden puuttuvista pakkausmerkinnöistä. Tutkivan journalistin Jon Rappoport mukaan kuluttajilla tulisi olla oikeus valita niin sanotun puhtaan ruoan tai geenimanipuloituja raaka-aineita sisältävien tuotteiden väliltä ja tuotteissa kuuluisi olla selkeät pakkausmerkinnät helpottamassa kuluttajan valintaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia