Naisjärjestöt muistuttavat YK:ta tasa-arvosta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Naisjärjestöt muistuttavat YK:ta tasa-arvosta

Naisten niskaan kaatuu kohtuuton osuus niin taloudellisten kriisien kuin luonnonkatastrofien ja ilmastonmuutoksenkin seurauksista.

(IPS) -- Ilman ihmisoikeuksia ja sukupuolten tasa-arvoa on turha haaveilla kestävästä kehityksestä, naisjärjestöt muistuttavat YK:ta, jonka on määrä hyväksyä uudet kestävän kehityksen tavoitteet syyskuussa.

Maailman köyhien enemmistö on naisia tai tyttöjä, ja naisten niskaan kaatuu kohtuuton osuus niin taloudellisten kriisien kuin luonnonkatastrofien ja ilmastonmuutoksenkin seurauksista, sanoo naisjärjestöjä yhdistävä Women's Major Group.

Ja lista jatkuu.Valtaosa koulutuksen ulkopuolelle jäävistä nuorista on tyttöjä. Lähes kaksi kolmasosaa kehitysmaiden naisista työskentelee epävirallisessa taloudessa tai uurastaa kotona palkatta. Maailman lainsäätäjistä vain reilu viidennes on naisia.

Sukupuolten tasa-arvon toteutuminen edellyttää, että niin julkinen kuin yksityinenkin sektori tehdään tilivelvolliseksi tasa-arvon toteuttamisesta, sanoo Kirgisian naisjärjestöjen yhteiselimen puheenjohtaja Nurgul Djanaeva.

Djanaeva painottaa, että tasa-arvokehityksen etenemistä on kyettävä mittaamaan. "Työkalujen puutetta on pidettävä ihmisoikeusloukkauksena."

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia