Naisten Pankista poliittinen vaikuttaja | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Naisten Pankista poliittinen vaikuttaja

Naisten Pankki aloittaa Nepalissa hankkeen, jonka tarkoituksena on muun muassa lisätä dialogia naisten ja päättäjien välillä.

Mikrolainoja kehitysmaiden naisille myöntävä suomalainen Naisten Pankki on laajentamassa toimintaansa poliittiseen vaikuttamistyöhön, sanoo Kirkon Ulkomaanapu.

Nepalissa alkavan hankkeen tavoitteena on edistää naisten oikeuksien toteutumista erityisesti maankäytössä ja paikallishallinnossa. Samalla halutaan herättää julkista keskustelua naisten oikeuksista ja lisätä naisten ja päättäjien välistä vuoropuhelua.

Kirkon Ulkomaanavun alaisuudessa toimivan Naisten Pankin yleisimpiä tukimuotoja ovat kyläpankkien pienlainat ja ammattikoulutus. Pankin mukaan kuitenkin myös hallinnollisten ja juridisten oikeuksien toteutuminen on tärkeää naisten aseman parantumisen kannalta. Esimerkiksi Nepalissa naisten asema huomioidaan kyllä laissa, mutta käytännössä oikeudet eivät aina toteudu.

Vuonna 2007 perustettu Naisten Pankki tukee kehitysyhteistyöhankkeita yhteensä 12 maassa. Vuonna 2011 se keräsi lahjoituksia yli 1,1 miljoonaa euroa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia