Neste Oil iski kritiikkisivuston kimppuun | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Neste Oil iski kritiikkisivuston kimppuun

Ympäristöjärjestö Greepeacen ylläpitämä Neste Oilia kritisoiva nettisivu suljettiin ja avattiin jälleen uudessa osoitteessa.

Neste Oilin biopolttoainetuotantoa kritisoiva nettisivusto on avattu uudelleen sen jälkeen, kun alkuperäinen sivusto suljettiin öljy-yhtiön uhkailtua järjestön palveluntarjoajaa.

Ympäristöjärjestö Greenpeacen tekemä sivusto Nestespoil parodioi yhtiön vuosikertomusta ja kertoo palmuöljydieseltuotannon aiheuttamista ympäristöongelmista.

Ruotsalainen webhotelli Loopia sulki alkuperäisen sivuston Neste Oilin uhattua haastaa sen oikeuteen. Neste Oil on myös tehnyt kansainvälisen tekijänoikeusjärjestölle WIPO:lle valituksen, jonka avulla se pyrkii saamaan haltuunsa Greenpeacen rekisteröimän www.nestespoil.com-verkkotunnuksen.

Nyt sivusto toimii osoitteessa www.greenpeace.fi/nestespoilcom.

Greenpeace on kampanjoinut Neste Oilin palmuöljydieseliä vastaan vuodesta 2007. Sen mukaan öljypalmuplantaasien tieltä raivataan viimeisiä sademetsiä ja turvemaita Kaakkois-Aasiassa.

"Neste Oilin pitää valmistaa biopolttoaineensa raaka-aineista, jotka eivät aiheuta metsätuhoa. Nyt se sen sijaan keskittyy vaimentamaan kritiikkiä kovilla juridisilla otteilla. Tällainen pelottelu johtaa sensuuriin, jota ei voi avoimessa yhteiskunnassa sallia", sanoo Greenpeacen ohjelmajohtaja Tapio Laakso järjestön tiedotteessa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia