Nyt myös Ukrainan parlamentti harkitsee homopropagandalakia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nyt myös Ukrainan parlamentti harkitsee homopropagandalakia

Seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ja sananvapautta rajoittava lakivalmistelu etenee Ukrainan parlamentissa.

Seksuaalivähemmistöjä syrjivä lainsäädäntö etenee Ukrainassa, raportoi Human Rights Watch.

Huhtikuun alussa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ja sananvapautta rajoittava lakiehdotus siirtyi valiokunnan käsittelystä parlamentin käsittelyyn. Lakiehdotuksessa halutaan määrittää myönteisen informaation levittäminen seksuaalivähemmistöistä propagandaksi ja estää homoseksuaalisuutta tukevien julkaisujen levittäminen. Lain rikkomisesta ehdotetaan jopa yli viiden vuoden vankeusrangaistusta.

"Syrjivien lakien ei olisi koskaan pitänyt päästä näin pitkälle lainsäätämisprosessia. Ukrainan viranomaisten pitäisi lähettää selkeä viesti siitä, että 'propagandalakien' aika on ohitse", sanoo Human Rights Watchin asiantuntija Anna Kirey.

Seksuaalivähemmistöjä syrjivien lakien lisäksi Human Rights Watchin mukaan uusnatsien hyökkäykset seksuaalivähemmistöjen kokoontumisiin ovat myös kasvussa. Järjestö toivookin, että Ukrainan hallitus tuomitsisi syrjinnän eikä rohkaisisi ihmisiä siihen.

Ukraina on pyrkinyt viime vuosina lähentämään suhteitaan EU:n kanssa, minkä johdosta esimerkiksi unioni on hyväksynyt viisumirajoitusten höllentämisen Ukrainan kansalaisille. Unioni on kuitenkin ilmaissut samalla, että Ukrainalta vaaditaan selkeitä parannuksia seksuaalivähemmistöjen oikeuksiin ennen kuin tätä vapaampi liikkuvuus sallitaan.

Aiemmin ihmisoikeusjärjestöt ovat olleet huolissaan Venäjän seksuaalivähemmistöjen oikeuksista, sillä duuma on valmistellut jo pidemmän aikaa vastaavanlaista lainsäädäntöä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia