Palestiinalaiset tekevät pitkää päivää huonolla palkalla | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Palestiinalaiset tekevät pitkää päivää huonolla palkalla

Työläinen ei usein tienaa edes minimipalkkaa, ja naiset saavat vain puolet siitä, mitä miehet, käy ilmi tuoreesta raportista.

Useimmat palestiinalaistyöläiset eivät tienaa edes minimipalkan verran, käy ilmi palestiinalaisten ammattiliittojen keskusjärjestön PGFTU:n teettämästä tutkimuksesta.

Tuhannen työntekijän haastatteluun perustuvan raportin mukaan noin 59 prosenttia palestiinalaistyöläisistä ansaitsee vähemmän kuin kansallisen minimipalkan verran. Alle puolella on terveysvakuutus, ja 85 prosentilla ei ole kirjallista työsopimusta, joka määrittelisi työehdot.

Niinpä moni tekee pidempää päivää kuin alun perin on sovittu.

"Työnantajat eivät noudata työaikaehtoja. Esimerkiksi rakennussektorin työntekijät tekevät töitä seitsemästä aamulla kuuteen illalla", kertoo eräs raporttiin haastateltu työntekijä.

Lähes viidennes kyselyyn vastanneista teki töitä seitsemänä päivänä viikossa.

Naisten asema on tutkimuksen mukaan erityisen hankala. He ansaitsevat vain puolet siitä, mitä miehet. Vain 12 prosenttia sanoi tienaavansa riittävästi elinkustannukset kattaakseen.

Tutkimukseen haastateltiin työläisiä Länsirannalla, Gazassa, Israelissa ja siirtokunnissa. Lisäksi haastateltiin PGFTU:n edustajia, työnantajien järjestöjä ja viranomaisia. Raportin teki palestiinalainen tutkimuslaitos AWRAD.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia