Palestiinalaisilla vähän uskoa USA:n rauhanneuvottelukykyihin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Palestiinalaisilla vähän uskoa USA:n rauhanneuvottelukykyihin

Kolme neljästä palestiinalaisesta ei usko, että Yhdysvallat pyrkii aiempaa enemmän tosissaan tyydyttävään lopputulokseen.

Suurin osa palestiinalaisista ei usko Yhdysvaltojen rauhanneuvottelukykyihin, selviää Gallupin tekemästä kyselytutkimuksesta. Lähes kolme neljästä Gallupin keväällä haastattelemasta palestiinalaisesta ei usko, että presidentti Barack Obaman ja ulkoministeri John Kerryn viimeaikaiset toimet kielisivät Yhdysvaltain aiempaa vakavammasta pyrkimyksestä konfliktin tyydyttävään ratkaisuun.

Myös israelilaiset ovat skeptisiä. Viime syksynä haastatelluista israelilaisista 58 prosenttia joko ei usko lainkaan tai ei usko kovin paljon siihen, että Obama kykenisi neuvottelemaan molemmille osapuolille tasapuolisen rauhansopimuksen.

Epäilyistä huolimatta lähes kaksi kolmesta palestiinalaisesta kuitenkin kannattaa rauhanprosessia ainakin jossain määrin. Vajaa kolmannes vastustaa sitä kohtalaisesti tai voimakkaasti, kyselystä selviää.

Kyselyyn haastateltiin tuhatta yli 15-vuotiasta Palestiinalaisalueilla tämän vuoden touko-kesäkuussa sekä Israelissa lokakuussa 2012.

Israelin ja palestiinalaisten väliset rauhanneuvottelut ehtivät olla jäissä lähes kolme vuotta, kunnes ne päätettiin viime viikolla käynnistää uudelleen Yhdysvaltain johdolla. Viimeksi rauhanneuvottelut kaatuivat kiistaan siirtokuntien rakentamisesta.

Israel ilmoitti tällä viikolla vapauttavansa yli 100 palestiinalaisvankia hyväntahdon eleenä. Gallupin kyselyn mukaan juuri vankien vapauttaminen oli keväällä haastateltujen palestiinalaisten mielestä yksi tärkeimmistä rauhanneuvottelujen aloittamisen ehdoista.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia