Palestiinalaispakolaisten leiri nääntyy sodan puristuksissa Syyriassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Palestiinalaispakolaisten leiri nääntyy sodan puristuksissa Syyriassa

Viikon sisään kiihtyneet yhteenotot estivät jälleen YK-järjestöjen avun toimittamisen pakolaisille Damaskoksen lähellä.

Maaliskuun alussa kiihtyneet väkivaltaisuudet ovat jälleen keskeyttäneet palestiinalaisia avustavan YK-järjestö UNRWA:n avun toimittamisen palestiinalaisten pakolaisleirille Damaskoksen lähellä.

Järjestön mukaan edelleen käynnissä olevat väkivaltaisuudet ovat estäneet humanitäärisen avun toimittamisen Yarmoukin pakolaisleirille jo kymmenen perättäisen päivän ajan.

Amnesty Internationalin mukaan lähes 128 ihmistä on kuollut nälkään Yarmoukissa viime kesän jälkeen, kun piiritys katkaisi järjestöjen avun toimittamisen leiriin. UNRWA:n vuoden ensimmäisenä kuukausina toimittama ruoka-apu on ollut pahasti riittämätöntä, ja leirillä asuvista yli 60 prosentin arvellaan kärsivän aliravitsemuksesta, järjestö sanoo.

Syyrian hallituksen joukot liittolaisineen ovat piirityksen lisäksi toistuvasti pommittaneet kouluja, sairaaloita ja moskeijoita leirillä. Leiri on ollut myös ilman sähköä keväästä 2013.

Amnestyn Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan johtaja Philip Lutherin mukaan piiritys on ollut tähän mennessä kuolettavin Syyriassa taistelevien osapuolien suorittamista saarroista, joista maassa kärsii kaikkiaan 250 000 ihmistä. Järjestö vaatii saarron välitöntä lopettamista sekä iskujen ja näännytysten tutkimista sotarikoksena Kansainvälisessä rikostuomioistuimessa.

"Siviilialueille tehdyt summittaiset, kuolemiin ja loukkaantumisiin johtavat hyökkäykset ovat sotarikoksia. Toistuvat iskut tiheään asutuille alueille, joilta siviileillä ei ole mahdollisuutta paeta, osoittavat häikäilemätöntä asennetta ja piittaamattomuutta kansainvälisen humanitaarisen oikeuden perusperiaatteista", Luther toteaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia