Pelastakaa Lapset onnistui muokkaamaan sukupuolikäsityksiä Egyptissä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Pelastakaa Lapset onnistui muokkaamaan sukupuolikäsityksiä Egyptissä

Pilottiprojektiin osallistuneet pojat eivät enää hyväksyneet naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, järjestö kertoo.

Pelastakaa Lapset raportoi onnistumisesta Egyptin maaseudulla asuvien poikien sukupuolikäsitysten ja -asenteiden muuttamisessa. Urheiluvälineyritys Niken rahoittamassa pilottiprojektissa poikia koulutettiin murtamaan perinteisiä mielikuvia naisten ja tyttöjen rooleista.

Tutkimuksen mukaan pojat eivät osallistumisen jälkeen suhtautuneet yhtä suotuisasti naisiin ja tyttöihin kohdistuvaan väkivaltaan. Pojat myös hyväksyivät paremmin tyttöjen oikeuden päättää itse avioliitosta, ottaa osaa urheiluun ja poistua kotoa veljiensä kanssa sekä tukivat tyttöjen koulunkäyntiä.

"Pojilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, minkälaisena tyttöjen rooli nähdään perheissä ja yhteisöissä", sanoo järjestön toimitusjohtaja Carolyn Miles.

"Egyptin pohjoisosien maaseudulla asuvat tytöt ovat usein hyvin köyhiä ja tuntevat olonsa eristäytyneeksi. Heidän liikkumistaan rajoitetaan, he pääsevät harvoin kouluun ja joutuvat menemään naimisiin nuorena. Tätä on jatkunut sukupolvesta toiseen”, kertoo järjestön sukupuoliasiantuntija Basant Montaser.

Montaserin mukaan tytöt kertoivat haluavansa, että heidän veljensä kommunikoivat ja vitsailevat heidän kanssaan ja vievät heitä hoitamaan asioita. Näinkin pienet muutokset käyttäytymisessä voivat vahvistaa tyttöjen omanarvontuntoa ja tunnetta siitä, että heitä arvostetaan kotona, Montaser jatkaa.

Muutosta nuorten poikien suhtautumisessa tyttöihin on järjestön mukaan jo nähtävissä. Veljet auttavat siskoja kotitehtävissä ja vievät heitä asioille. "Tämä antaa toivoa meille, että voimme auttaa tyttöjä sosiaalisten raja-aitojen murtamisessa ja heille mahdollisuuden valoisampaan tulevaisuuteen", sanoo Montaser.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia