Plan mukana SuomiAreenassa Porissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Plan mukana SuomiAreenassa Porissa

Plan järjestää torstaina 17. heinäkuuta klo 15.45–17 keskustelun teemalla "Silminnäkijänä sodassa: Mitä yhteistä on Suomen talvisodalla ja nykypäivän konflikteilla?".

Kansainvälinen lastenoikeusjärjestö Plan on mukana SuomiAreenassa Porissa. Plan järjestää torstaina 17. heinäkuuta klo 15.45–17 keskustelun teemalla "Silminnäkijänä sodassa: Mitä yhteistä on Suomen talvisodalla ja nykypäivän konflikteilla?".

Keskustelijoina ovat professori Helena Ranta, Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi sekä journalisti Katri Merikallio Suomen Kuvalehdestä. Keskustelua vetää Plan Suomen pääsihteeri Ossi Heinänen.

Tilaisuudessa keskustellaan siitä, millaisissa oloissa lapset kriiseissä ja konflikteissa elävät, miten heidän asemastaan pitäisi uutisoida ja miten heitä voidaan tukea konfliktitilanteissa.

Tilaisuudessa nostetaan esiin myös tänä keväänä suomennettu teos "Hyökkäys lumessa: Talvisota brittikirjeenvaihtajan silmin", jonka Planin perustaja John Langdon-Davies kirjoitti työskenneltyään sotareportterina Suomen talvisodassa.

Langdon-Davies sai ajatuksen kummilapsijärjestö Planista, kun hän kohtasi sotareportterina Espanjan sisällissodassa lasten hädän. Sodissa elävät lapset ovat olleet alusta asti Planin työn keskiössä, ja tänäkin päivänä Plan keskittyy auttamaan kaikkein vaikeimmissa oloissa – muun muassa kriisien ja konfliktien keskellä – eläviä lapsia.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia