Poliisi hyökkäsi mielenosoittajien kimppuun Papuassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Poliisi hyökkäsi mielenosoittajien kimppuun Papuassa

Kolme itsenäisyysaktivistia kuoli, kun Indonesian poliisi avasi tulen rauhanomaiseen protestiin, sanoo Amnesty International.

Kolme aktivistia on kuollut ja useita loukkaantunut poliisin puututtua väkivaltaisesti rauhallisen mielenosoituksen kulkuun Indonesian Papuassa huhtikuun lopussa.

"Tämä on traaginen muistutus siitä, miten huonolla tolalla sananvapaus on Indonesiassa", kommentoi Amnesty International.

Aktivistit osallistuivat rauhalliseen muistojuhlaan, jossa muistettiin YK:n Papuan luovutusta Indonesian hallitukselle 50 vuotta sitten. Kuusi henkilöä pidätettiin siksi, että he kantoivat Papuan itsenäisyyttä symboloivaa tähtilippua. Lipun esillepano kiellettiin lailla vuonna 2007.

"Se, että Indonesian laki kriminalisoi sananvapauden ja turvallisuusjoukkojen väkivaltaisuuksia harvoin käsitellään oikeudessa, on osoitus siitä, että maa on erittäin vaarallinen mielenosoittajille ja aktivisteille, sanoo Amnestyn Aasia-Tyynenmeri -johtaja Isabelle Arradon.

"Indonesian hallituksen pitäisi nyt tutkia tapaus huolellisesti, julkistaa tutkimustulokset ja saattaa väkivaltaiset viranomaiset vastuuseen", hän jatkaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia