Poliisit rosvoina Brasiliassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Poliisit rosvoina Brasiliassa

Brasilian ihmisoikeustilanne on parantunut viime vuosina, mutta järjestäytynyttä rikollisuutta esiintyy edelleen aina poliisiin omissa riveissä asti, kirjoittaa Fabiola Ortiz.

(IPS) -- Rikollista toimintaa harjoittavat poliisit aiheuttavat Brasiliaan pahan oikeusvajeen, Amnesty International varoittaa.

Brasilian ihmisoikeustilanne on kohentunut viime vuosina, mutta vakavia ongelmia on yhä jäljellä, järjestön maajohtaja Atila Roque sanoo.

"Rikollinen toiminta vaarantaa yhä asukkaiden hengen, ja oikeuksia turvaamaan perustetut valtion elimet muuttuvat usein niiden loukkaajiksi", hän jatkaa.

Roque mainitsee ääriesimerkkinä Rio de Janeiron poliisijengit, jotka ovat ottaneet asuinalueita valvontaansa ja tekevät rikoksia univormu päällä.

"Viime vuosina voimistunut ilmiö kertoo yleisen turvallisuuden heikkenemisestä, kun järjestäytynyt rikollisuus paisuu poliisin omissa riveissä."

Poliisi on viime vuosina pyrkinyt rauhoittamaan Rion väkivaltaisia slummeja eli faveloita lähettämällä niihin yksiköitään. Roquen mukaan rauhoittaminen ei kuitenkaan ulotu korruptoitujen poliisijengien hallitsemille alueille.

"Ihmisoikeudet eivät kohene, ellei ongelmaan puututa pohjia myöten", hän varoittaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia