Reilujen tuotteiden myynti kasvoi 48 prosenttia vuodessa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Reilujen tuotteiden myynti kasvoi 48 prosenttia vuodessa

Kaikkiaan Reilun kaupan tuotteita ostettiin Suomessa 152 miljoonalla eurolla, kertoo Reilu kauppa ry.

Reilun kaupan tuotteita myytiin viime vuonna lähes puolet enemmän kuin edellisenä vuonna ja kaikkiaan suomalaiset ostivat tuotteita 152 miljoonalla eurolla, kertoo Reilu kauppa ry.

Jokainen suomalainen käytti keskimäärin 28 euroa Reilun kaupan tuotteisiin, mikä on 9 euroa enemmän kuin vuonna 2011. Suomessa on myynnissä kaikkiaan 1800 tuotetta ja yhdistyksen mukaan 93 prosenttia suomalaisista tietää, mitä Reilu kauppa tarkoittaa.

Suosituimpia tuotteita olivat kahvi, kukat, viini, banaanit sekä useista eri raaka-aineista tehdyt yhdistelmätuotteet. Eniten myynnin arvo kasvoi yhdistyksen mukaan kahviloissa ja muussa kodin ulkopuolella tapahtuneessa kulutuksessa.

Toiminnanjohtaja Janne Sivosen mukaan tuotteiden lisääntyvä kulutus osoittaa kuluttajien kiinnostuksen tuotteiden alkuperää kohtaan olevan edelleen kasvussa. Se on hyvä uutinen tuottajille.

"Mitä enemmän tuotteita ostetaan, sitä suurempia ovat Reilusta kaupasta kehitysmaihin kanavoituvat hyödyt", toteaa Sivonen.

Sivonen on myös ilahtunut yhteiskunnan eri sektoreiden laajasta tuesta Reilulle kaupalle. Hänen mukaansa Reilua kauppaa edistetään yli sadassa seurakunnassa, seitsemässä kaupungissa, sadoilla työpaikoilla ja lukuisissa kansalaisjärjestöissä.

Reilun kaupan järjestelmä on toiminut Suomessa 15 vuotta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia