Reilun kaupan viljelijöiden ansiot nousivat | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Reilun kaupan viljelijöiden ansiot nousivat

Reilujen tuotteiden kasvanut myynti on kasvattanut myös työntekijöiden saamaa Reilun kaupan lisää.

Reilun kaupan tuotteiden kasvanut myynti on kasvattanut myös viljelijöiden ja työntekijöiden saamaa Reilun kaupan lisää, kertoo Fairtrade Internationalin tuore raportti.

Raportin mukaan vuosina 2009–2010 maksettu Reilun kaupan lisä kasvoi 22 prosenttia, mikä tarkoittaa 80 000 euron lisää tuottajaorganisaatiota kohti.

Reilun kaupan tuotteiden myyntien kasvu näkyy kehitysmaissa, missä sekä myyntivolyymit että niiden tuomat tulot kasvoivat. Huomattavaa kasvu on etenkin kaakaonviljelijöiden kohdalla, joiden tulot nousivat 163 prosenttia. Muista tunnetuimmista Reilun kaupan tuotteista kahvin ja teen myynnit pysyivät tasaisina ja kukkien myynnit laskivat hieman.

Lisä ei kuitenkaan jakautunut tasaisesti maittain, vaan myyntien mukaan. Maittain eniten Reilun kaupan lisää saivat Peru, Kenia, Dominikaaninen tasavalta ja Kolumbia.

Raportin mukaan Reilun kaupan lisää käytettiin sekä tuotannon kehittämiseen että koko yhteisöjä hyödyntäviin projekteihin, kuten koulutukseen, ympäristön hyvinvointiin ja terveydenhoitoon.

Raportissa näkyy myös viljelijöiden ja suurtilojen työntekijöiden määrän kasvu kuluneen vuoden aikana. Mukaan tuli myös uusia maita, kuten Fidži ja Uruguay.

Eniten Reilun kaupan järjestelmään kuuluvia viljelijöitä ja suurtilan työntekijöitä on Tansaniassa, Keniassa, Intiassa, Etiopiassa, Ghanassa ja Kolumbiassa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia