Saharov-ihmisoikeuspalkinto Malalalle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Saharov-ihmisoikeuspalkinto Malalalle

Talebanien uhriksi joutunutta 16-vuotiasta Malala Yousafzaita povattiin jopa Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi.

Talebanien uhriksi joutuneelle pakistanilaiselle Malala Yousafzaille on myönnetty tämänvuotinen Saharov-ihmisoikeuspalkinto.

Vuosia tyttöjen oikeutta koulutukseen puolustanut Yousafzai nousi maailman tietoisuuteen vuosi sitten, kun hän uhmasi Pakistanin talebanien asettamaa tyttöjen koulunkäyntikieltoa ja talebanit ampuivat häntä päähän. Häntä povattiin myös Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi, mutta palkinto myönnettiin tänä vuonna kemiallisia aseita vastustavalle OPCW-järjestölle.

Saharov-palkinnon myöntäneen Euroopan parlamentin mukaan 16-vuotias Yousafzai on osoittanut rohkeutta puolustaessaan tyttöjen oikeutta koulutukseen.

"Malalan esimerkki muistuttaa meitä velvollisuudestamme ja vastuustamme taata lasten oikeus koulutukseen. Tämä on paras investointi tulevaisuuteen", sanoo Euroopan parlamentin puhemies Martin Schulz.

Euroopan parlamentti perusti Saharov-palkinnon vuonna 1988 tukeakseen etenkin ilmaisunvapautta. Palkinto sai nimensä neuvostoliittolaisen toisinajattelijan Andrei Sakharovin mukaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia