Saudi-Arabia tukahduttamassa ihmisoikeusjärjestön alkuunsa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Saudi-Arabia tukahduttamassa ihmisoikeusjärjestön alkuunsa

Saudi-Arabiassa viranomaiset eivät näytä hyväksyvän edes virallista tietä perustettavia kansalaisjärjestöjä, sanoo Amnesty.

Saudi-Arabian viranomaiset ovat kuulustelleet ja pelotelleet neljää miestä heidän perustettuaan ihmisoikeusjärjestön, raportoi Amnesty International.

Saudi-Arabian viranomaiset syyttävät miehiä järjestön perustamisesta maaliskuussa, sen markkinoinnista sekä kotisivujen luvattomasta julkaisusta. Saudi-Arabiassa ei ole selkeää kansalaisjärjestöjen perustamista koskevaa lainsäädäntöä.

"Mitkään miehiä vastaan nostetuista syytöksistä eivät ole kansainvälisesti tunnustettuja rikoksia. Ironista tapauksessa on se, että juuri silloin kun järjestöä yritettiin virallistaa viranomaiset alkoivat tiukentaa suhtautumistaan järjestöön", sanoo Amnestyn Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan johtaja Philip Luther.

Järjestö on listannut peruskirjaansa tavoitteiksi muun muassa kansainvälisen ihmisoikeusjulistuksen edistämisen sekä naisten roolin vahvistamisen politiikassa sharia-lakia ja Saudi-Arabian lainsäädäntöä kunnioittaen. Se myös pyrkii kumoamaan kuolemantuomiot rangaistuskeinona.

Kaikki järjestön perustajajäsenistä ovat joutuneet jo aiemmin kärsimään vankeusrangaistuksia ja aresteja ihmisoikeus-aktivismistaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia