Siirtolaisuus kohosi ennätyslukemiin vuonna 2012 | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Siirtolaisuus kohosi ennätyslukemiin vuonna 2012

Yli kolme prosenttia ihmiskunnasta asuu tällä hetkellä synnyinmaansa ulkopuolella, tilastoi YK.

Siirtolaisten määrä kohosi viime vuonna kansainvälisesti ennätyslukemiin. YK:n julkistamien tilastojen mukaan siirtolaisia oli kaikkiaan 232 miljoonaa, joka on 3,2 prosenttia maailman väkiluvusta.

Siirtolaisten määrä on tilastojen mukaan kasvanut nopeasti, sillä vielä vuosituhannen alussa siirtolaisia oli 175 miljoonaa ja vuonna 1990 154 miljoonaa.

Siirtolaisuus on lisääntynyt eniten Aasiassa pitkälti öljyntuotannon vaikutuksesta. Vuonna 2012 Aasiassa oli siirtolaisia 71 miljoonaa, mikä on 20 miljoonaa enemmän kuin vuosituhannen alussa. Aasialaiset ovat myös suurin siirtolaisryhmä maailmalla, toteaa YK.

Tilastojen mukaan Yhdysvallat on edelleen suosituin yksittäinen kohdemaa ja EU kiinnostavin alue. EU:ssa asuu siirtolaisia 72 miljoonaa henkeä.

Tilastot paljastavat myös etelästä toisiin eteläisiin maihin suuntautuvan siirtolaisuuden olevan lähes yhtä yleistä kuin etelästä pohjoiseen tapahtuva.

Myös siirtolaisuuden taloudellinen merkitys kehitysmaille on kasvanut selvästi viime vuonna. Maailmanpankin tuoreimman arvion mukaan siirtolaisten rahalähetykset kotimaihinsa olivat viime vuonna lähes 530 miljardia dollaria (noin 407 miljardia euroa). Pankin tilastojen mukaan lähetysten arvo on kasvanut puolitoistakertaistunut edellisvuodesta.

Syyskuussa julkistetut siirtolaisuuden tilastotiedot ovat pohjana lokakuun alussa YK:n päämajassa järjestettävälle siirtolaisuuden ja kehityksen yhteyksiä käsittelevälle korkean tason kokoukselle.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia