Sumatrantiikeri on hätää kärsimässä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Sumatrantiikeri on hätää kärsimässä

Äärimmäisen uhanalaiseksi luokiteltua kissaeläintä tavataan vain Indonesiaan kuuluvalla Sumatran saarella, kirjoittaa Thalif Deen.

(IPS) -- Sumatrantiikerin kanta on huvennut uhkaavasti, ja jäljellä on ehkä vain 400 yksilöä, Greenpeace International varoittaa.

Äärimmäisen uhanalaiseksi luokiteltua sumatrantiikeriä tavataan vain Indonesiaan kuuluvalla Sumatran saarella. Pienikokoinen ja tiheäjuovainen kissapeto on viimeinen suurilla saarilla asuvista tiikerin alalajeista.

Eläimen asuttamia sademetsiä hävitetään kovaa kyytiä öljypalmun ja nopeakasvuisen sellupuun tieltä. Indonesian valtion tilastot vuosilta 2009-2011 kertovat, että kaksi kolmasosaa tiikerin asuinalueen hävikistä johtuu puuplantaaseista.

Greenpeacen tutkimus on otsikoitu Licence to Kill (Lupa tappaa). Sen mukaan puupellot supistavat tiikerin saalisaluetta, mikä altistaa sen yhä useammin kontaktille ihmisen kanssa. Näin vaarannetaan sekä kissaeläinten että ihmisten henkiä.

Järjestön mukaan tilanne lisää houkutusta salametsästykseen, joka tavoittelee tiikerintaljoja ja perinteisten rohtojen raaka-aineita.

Tänä kesänä Sumatran Riaun maakunnassa riehuneet valtavat tulipalot pahensivat tiikerin ahdinkoa. Niissä tuhoutui satoja tuhansia hehtaareja metsää ja myös suosademetsiä, jotka ovat tiikerien viimeinen turvapaikka alueella.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia